Sund kvinde

4 sunde gaveidéer til søsteren der har alt

Gaver er en sand videnskab, og det er langt fra altid nemt at finde på den perfekte gave til verdens bedste søster. Især ikke, hvis man fejrer en højtid som fødselsdage.

Ikke desto mindre har man en lille fordel, hvis man ved, at søsteren går op i sundhed og velvære: der findes et hav af gode gaveidéer til den sundhedsbevidste søster, der går op i krop, kost, motion og velvære.

Nedenfor giver vi bud på fire gode gaveidéer til den sundhedsbevidste søster, der bl.a. tæller kosttilskud, fitnessabonnement, rygstøtte og en lækker vandflaske.

Kosttilskud

Markedet for kosttilskud kan være ganske uoverskueligt. Og med god grund: mange kosttilskud som sælges er ganske overflødige, hvis man ellers har spiser sund og afbalanceret kost.

For eksempel er kosttilskud for C-vitaminer ganske unødvendige, hvis man ellers husker at spise nok med frugt og grønt. Så hvilke kosttilskud giver rent faktisk mening?

Efter vores mening er følgende gode og meningsfulde kosttilskud, som man ikke nødvendigvis får nok af gennem en sund kost: kreatin, fiskeolie (hvis man ikke får mere end 200 g fisk om ugen) og proteinpulver (hvis man ikke får nok protein gennem kosten). Disse tre kosttilskud kan man med god samvittighed give søsteren i gave.

Fitnessabonnement

Måske har din søster kun løbet ture i parken og ellers improviseret med nogle halvhjertede styrkeøvelser. Måske rækker månedsbudgettet ikke helt til et månedligt fitnessabonnement.

Du kan derfor rimeligvis forære din søster et fitnessabonnement på for eksempel tre måneder. Og hvem ved, måske bliver hun så bidt af det, at hun kommer til at prioritere i månedsbudgettet til at forlænge fitnessabonnementet.

Vær opmærksom på, at det som regel kræver CPR-nummer, adresse, mail og fulde navn for at oprette et fitnessabonnement, så det kræver lige hendes tilladelse, før du opretter abonnementet i hendes navn.

Rygstøtte

Går din søster med lidt foroverbøjet og ranglet ryg? Det er der mange grunde til at råde bod på. Dels er der de æstetiske grunde: det ser langt flottere ud med en flot, rank ryg.

Men der er også mange sundhedsmæssige grunde: forskere har konstateret, at en god kropsholdning er associeret med bedre selvtillid (og udstråling af selvtillid), højere kognitive kapacitet og højere lungekapacitet.

Du kan læse alt om fordelene ved en god kropsholdning på Rygstotte.dk.

Et bud på en god gave er således en rygstøtte, der stimulerer overkroppen til en bedre kropsholdning. Nogle af produkterne der sælges på det danske marked er sågar godkendt af FDA og EU som medicinsk udstyr, så du kan være sikker på, at det klinisk er bevist, at rygstøtterne afhjælper dårlig kropsholdning.

Lækker vandflaske

Som udgangspunkt bør man drikke 3 deciliter vand per kilo kropsvægt. Vejer man således 70 kg, bør man indtage 2,1 liter vand i løbet af dagen.

Det er langt fra alle, der kommer op på det væskeindtag, og det kan en lækker vandflaske heldigvis afhjælpe. Derudover er man også med til at begrænse forbruget af plastik, fordi man på den måde undgår at købe vandflasker.